McKenzie Part A – The Lumbar Spine Допълнителни дати!

Методът на Robin McKenzie. Модул А - Лумбален дял

Поради големия интерес към Метода на McKenzie и със съдействието на McKenzie Institute International се отпускат нови дати за Part A – Лумбален дял: 22-25.06.2024!

Ако желаете да се запишете може да го направите чрез формата по-долу

Основни теми на курса:

Този четиридневен курс представя теоретичните аспекти и подхода на метода на Макензи в Механичната диагностика и терапия (MDT), който се прилага за мускулно-скелетната система на човека.
Това е първият от серията курсове на McKenzie, като фокусът е върху оценката, класифицирането и терапевтичният подход при пациенти с оплаквания в лумбалния дял и свързаните с това предадена болка и функционални ограничения.
Ще бъдат разгледани принципите на MDT и как те се прилагат в контекста на биопсихосоциалната рамка на терапевтичния подход при пациенти с мускулно-скелетна болка и функционални ограничения.
Участниците ще се обучават и задълбочено ще практикуват процеса на оценка, класификация и терапевтичен подход на MDT чрез лекционния материал, дискусии и демонстрации на пациенти.
Описанието и разграничението на синдромите на Derangement, Disfunction, както и Postural Syndrome са описани подробно и са обсъдени подходящи планове за терапевтичен подход, с акцент върху използването на процедури за самолечение (self-treatment) и обучение на пациентите. Показанията за използване на клинични процедури също ще бъдат обсъдени и процедурите ще бъдат демонстрирани и практикувани. Ще бъдат включени и клинични подгрупи, които не отговарят на критериите на синдромите на McKenzie и се очертава основата за тяхната диференциална диагностика.
Последващи демонстрации на пациенти ще илюстрират процеса на ретестуване и ще позволят на участниците да получат практическо разбиране на въздействието на системата MDT върху различни демо пациенти в рамките на 2-3 сесии на лечение.
Курсът ще включва илюстрирано ръководство и пълен списък с библиография.

Цели на курса
След завършването на този курс участниците ще имат въвеждащи знания, основни умения и способности, за да започнат да:
1. Описват и обсъждат основните принципи на MDT и как се вписва в контекста на биопсихосоциалния модел на болките в гърба.
2. Прилагат по подходящ начин метода на McKenzie на MDT при пациенти с проблеми с лумбалните прешлени.
3. Правят разграничение между MDT синдромите (Derangement, Disfunction, Postural Syndromes) и ДРУГИ подгрупи и дa осигурят подходящи терапевтични подходи на лечение за всеки от MDT синдромите.
4. Определят кога е необходимо прилагането на външни сили за разрешаването на симптомите, като използвате концепцията на MDT за „Прогресия на силите“.
5. Разпознават как да се помогне на пациентите да проектират и прилагат терапевтичните процеси за постигане на терапевтичните цели.

По време на курса на участниците се предоставя линк към видеоклипове с процедурите на McKenzie. Линкът е активен в рамките на 6 месеца или се активира отново, когато се запишат за друг McKenzie курс.

Преподавател: Ян Куипер (Унгария)

Събитието в сайта на McKenzie Institute International: https://mckenzieinstitute.org/education/international-courses/

В периода 20-23.03.2025 е планиран и модул B – Цервикален Торакален дял. В този модул може да се участва при преминат модул А – Лумбален дял. Повече информация ТУК

Цена за ранни записвания до 01.03.2024: 1290 лв
Цена след 01.03.2024: 1380 лв
Цена след 01.05.2024: 1470 лв
Пакетнa ценa МcKenzie Part A 22-25.06.2024 + МcKenzie Part B 20-23.03.2025 2380лв.
Пакетнa ценa МcKenzie Part A 22-25.06.2024 + Oртопедична медицина Cyriax Модул Гръбначен стълб 17-20.10.2024 + МcKenzie Part B 20-23.03.2025 3275 лв.

За повече информация и индивидуални оферти: info@physioactive.bg или +359 887 544 955 Христо Димитров, Certified Cyriax Practitioner, Доктор по Кинезитерапия

Общи правила за участие в следдипломни обучения (курсове, семинари)

Локация на курса

Интер Експо Център
бул. „Цариградско шосе“ 147, София, България

Web: www.physioacademy.org

Записване

    START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH