McKenzie Part B – The Cervical and Thoracic Spine Допълнителни дати!

Методът на Robin McKenzie. Модул B - Цервикален и Торакален дял.

Поради големия интерес към Метода на McKenzie и със съдействието на McKenzie Institute International се отпускат нови дати за Part B – Цервикален и торакален дял: 20-23.03.2025!

Ако желаете да се запишете може да го направите чрез формата по-долу

Основни теми на курса:

Курсът може да бъде записан само, ако сте преминали Модул А – Лумбален дял!

Ако желаете да се запишете може да го направите чрез формата по-долу

Основни теми на курса:

Този четиридневен курс се фокусира върху приложението на MDT върху цервикалния и гръдния отдел на гръбначния стълб. Курсът подробно описва оценката, класификацията и терапевтичния подход при пациенти с оплаквания от цервикална и торакална болка, свързаните с това болка и функционални ограничения.

Принципите на MDT и как те се прилагат в контекста на биопсихосоциалната рамка за управление на пациенти с цервикална и торакална болка и функционални ограничения ще бъдат ключов фокус. Участниците ще проучат и задълбочено практикуват процеса на оценка, класификация и управление на MDT чрез лекции, семинари, дискусии и демонстрации на пациенти. Класификациите на Derangement, Disfunction, както и Postural Syndrome в цервикалния и торакалния дял на гръбначния стълб са описани подробно и са обсъдени подходящи планове за терапевтичен подход, с акцент върху използването на процедури за самолечение (self-treatment) и обучение на пациентите. Показанията за използване на клинични процедури също ще бъдат обсъдени, а процедурите демонстрирани и практикувани. Въвеждат се подгрупи, които не отговарят на критериите на MDT синдромите и се очертава основата за тяхната диференциална диагноза.

Последващи демонстрации на пациенти ще илюстрират процеса на ретестуване и ще позволят на участниците да получат практическо разбиране на въздействието на системата MDT върху различни демо пациенти в рамките на 2-3 сесии на лечение..

Курсът ще включва илюстрирано ръководство и пълен списък с препратки. Участниците също ще имат достъп до видеоклипове на всички процедури, пълния списък с референтни материали на уебсайта на MII и тест за доброволна самооценка след курса (само на английски език).

Цели на курса:
След завършването на този курс участниците ще имат въвеждащи знания, основни умения и способности, за да започнат да:
1. Прилагат по подходящ начин метода на McKenzie на MDT при пациенти с проблеми в цервикален и торакален дял
2.Правят разграничение между MDT синдромите (Derangement, Disfunction, Postural Syndromes) и ДРУГИ подгрупи и дa осигурят подходящи терапевтични подходи на лечение за всеки от MDT синдромите.
3. Определят кога е необходимо прилагането на външни сили за разрешаването на симптомите, като използвате концепцията на MDT за „Прогресия на силите“.
4. Разпознават как да се помогне на пациентите да проектират и прилагат терапевтичните процеси за постигане на терапевтичните цели.

По време на курса на участниците се предоставя линк към видеоклипове с процедурите на McKenzie. Линкът е активен в рамките на 6 месеца или се активира отново, когато се запишат за друг McKenzie курс.

Преподавател: Ян Куипер (Унгария)

Курсът може да бъде записан само, ако сте преминали Модул А – Лумбален дял!

В периода 22-25.06.2024 е планиран и допълнителен модул в обучителната програма на Метода на McKenzie – модул A – Лумбален дял. Повече информация ТУК

Цена за ранни записвания до 01.03.2024: 1290 лв
Цена след 01.03.2024: 1380 лв
Цена след 01.05.2024: 1470 лв
Пакетнa ценa МcKenzie Part A 22-25.06.2024 + МcKenzie Part B 20-23.03.2025 2380лв.
Пакетнa ценa МcKenzie Part A 22-25.06.2024 + Oртопедична медицина Cyriax Модул Гръбначен стълб 17-20.10.2024 + МcKenzie Part B 20-23.03.2025 3275 лв.

За допълнителна информация и индивидуални оферти: info@physioactive.bg или +359 887 544 955 Христо Димитров, Certified Cyriax Practitioner, Доктор по Кинезитерапия

Общи правила за участие в следдипломни обучения (курсове, семинари)

Локация на курса

ул. “Борис Арсов” 12 , София, България

Web: www.physioacademy.org

Записване

    START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH