Какво научих от курса по Ортопедична медицина Cyriax за гръбначен стълб

Какво научих от курса по Ортопедична медицина Cyriax за гръбначен стълб?

В ежедневната си работа с пациенти често се сблъсквам с пациенти с болки в гърба и кръста. Като млад специалист усещах несигурност в установяване на точната причина за проблемите на пациента, а оттам и каква терапия да приложа, за да облекча страданията на пациента. Обучението в университета ни дава базови познания и имах необходимост от надграждане и по-задълбочени познания за клиничното мислене, правилната и научно базирана диагностика, както и правилния подбор на терапевтични техники.

Така се насочих към Cyriax Spine, тъй като методиката на ортопеда Д-р James Cyriax ни е позната от университета. Избрах точно този курс защото се води от сертифициран преподавател – Стивън Де Конинк, председател на Международния Cyriax Институт, преподавал в над повече от 37 страни по света.

По време на курса разбрах как да подобря клиничното си мислене, за да бъде по-ефективно, как да подбирам правилните и валидни функционални тестове, как да ги интерпретирам и на базата на това да прилагам конкретната терапия. Научих много неща в детайли, които ежедневно прилагам в работата си с пациенти. Едно от тях например е как да разграничавам протрузията дали е малка или по-голяма. Научих, че SLR теста (Тест на Ласег) може да се интрепетира по 6 различни начина. Научих какво са дурални симптоми и признаци и как да различавам откъде е произхода на болката.

Много съм доволна от курса и инвестицията си заслужава, защото всеки ден прилагам на практика наученото и то ми помага да съм по-добър специалист и да имам по-добри резултати с пациентите си.

Даниела Димитрова, Кинезитерапевт

Повече информация за Cyriax Spine вижте тук

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH