Анализ и цялостен терапевтичен подход на често срещаните спортни травми. Част 1 (2-3.11.2024г)

Анализ и цялостен терапевтичен подход на често срещаните спортни травми (2-3.11.2024г)

Дати на провеждане: 2-3.11.2024

Ако желаете да се запишете може да го направите чрез формата по-долу

Основни теми на Част 1, Долен квадрант и Лумбален дял:

Анализ и цялостен терапевтичен подход на често срещаните спортни травми

Описание на курса: Клинично мислене и основан на доказателства подход (базиран на ОМТ, вкл. Мейтланд) с техники, тренировки и еластичен (кинематик) тейпинг

Много подходящ клиничен курс за вашата ежедневна практика. Идеално допълнение към вашето професионално обучение по физиотерапия, ерготерапия, спортна физиотерапия, мануална терапия и остеопатия.

Практика, основана на доказателства, базирана на клинични разсъждения, лечение, базирано на хипотези, в които пациентът заема централно място, съгласно образователните насоки на IFOMPT (International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists, a subgroup of World Physioatherapy), в създаването на които участва и Джон Лангендоен.

Курсът е базиран на най-новите научни доказателства, както и 30-годишния опит в невродинамиката на Джон Лангендоен, лично с Maitland, Elvey, Butler, Shacklock, Kleinrensink и др.. Цялата професионална практика на Джон Лангендоен преминава в различни спортни отбори като Националния отбор по футбол на Южна Корея за СП 2002/2006, Националния отбор на Русия по хокей на лед и много други.

Физиотерапевтичният терапевтичен подход включва пасивни мануални техники за костни и мекотъканни структури, активна тренировка, както и високоефективни апликации на невродинамичен тейпинг (с цел незабавно подобряване на тестовете за невродинамика). Последните са от значение за незабавно и трайно подобряване и са оригинални на IKTA (Международна Кинематик тейпинг Асоциация) подкрепени с научни доказателства. Джон Лангендоен е основател на Кинематик тейпинг метод

Продължителност: 2 дена

Съдържание:

Теми: Навяхвания на глезена, Високи навяхвания на глезена, Мускулни увреди, Нестабилност на коляното (Anterior et Posterior), Патело-феморален болкови синдром, Болки в слабините и таза (лумбален дял)

 

Преподавател:

John Langendoen CV,
Prof.h.c., MSc Pain Management, Grad.OMT, B.PT
OMT Instructor, Retired (IMTA)
Examiner Manual Therapy Teacher Candidates (VDEK)
Member Standards Committee IFOMPT
(Holland, Rotterdam; Croatia, Seget Vranjica / Trogir)

Цена на курса: 590лв

За контакти: info@physioactive.bg или +359 887 544 955
Христо Димитров, Доктор по Кинезитерапия

Общи правила за участие в следдипломни обучения (курсове, семинари)

Локация на курса

ул. “Борис Арсов” 12 , София, България

Web: www.physioacademy.org

Записване

    START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH