McKenzie

McKenzie Rolls

Лумбалните подложки McKenzie  са проектирани специално за да осигурят стабилна опора за долната част на гърба и са ефективно средство за превенция на болки в гърба и кръста. Гръбначният стълб има 4 физиологични извивки. В лумбалният дял се нарича „лордоза“. Когато седим за по-продължително време лордозата се изправя и това кара междупрешленният диск да се „измести“ в задна посока и да компресира нервно коренче. Компресията на нервното коренче провокира дискомфорт и болка. Поддържането на физиологичната лумбална лордоза с лумбална подложка ни предпазва от този проблем!!!

Правилната позиция на лумбалната ролка е от изключителна важност за поддържане на лумбалната лордоза и съответно за намаляване на болката в гърба и кръста. Ако ролката е поставена прекалено високо  или прекалено ниско, опората в лумбалната зона няма да е оптимална. Препоръчва се в седнало положение ролката да се постави в областта на кръста, точно над линията на колана. Лумбалните подложки McKenzie са с различна дебелина, форма и плътност, което ще Ви позволи, с помощта на вашия терапевт  да изберете най-подходящата за Вас подложка спрямо стола или седалката и спрямо индивидуалните особености на естествената извивка на гръбначния стълб.

Оригиналната кръгла лумбална ролка McKenzie® е първата направена в света лумбална ролка! Робин Маккензи напразно се е опитвал да намери възглавница за своите пациенти, която да осигури достатъчна лумбална опора, за да им помогне в превенцията на болките по гръбначния стълб. През 1968 г. той проектира Original McKenzie Round Lumbar Roll и съпругата му Джой започва да ги прави на кухненската маса. Настоящата оригинална McKenzie Lumbar Roll е разработка на прототипа от 1968 г. и е лумбалната опора за избор на спортни личности днес, включително световната икона на НБА Леброн Джеймс.

null

Lumbar roll

null

Lumbar roll

с колан

null

Super roll

с колан

null

Super roll mini

с колан

null

Slimline lumbar roll

с колан

null

D-roll

без колан

null

D-roll

с колан

null

Mini roll

без колан

null

Mini roll

с колан

null

Air Back

null

Night roll

null

Night roll

null

Cervical roll

null

Coccyx Cushion

null

Coccyx Cushion

null

Comfortex CarPad

null

Колан фиксация/мануална терапия

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH