Каталог Original McKenzie Rolls

Лумбалните подложки на Robin McKenzie са проектирани специално за да осигурят стабилна опора за долната част на гърба и са ефективно средство за профилактика и лечение на болката в гърба и кръста.

Гръбначният стълб има 4 физиологични извивки. В лумбалният дял се нарича „лордоза“. Когато седим за по-продължително време лордозата се изправя и това кара междупрешленният диск да се „измести“ в задна посока и да компресира нервно коренче. Компресията на нервното коренче провокира дискомфорт и болка. Поддържането на физиологичната лумбална лордоза с лумбална подложка ни предпазва от този проблем!!!

Правилната позиция на лумбалната ролка е от изключителна важност за поддържане на лумбалната лордоза и съответно за намаляване на болката в гърба и кръста. Ако ролката е поставена прекалено високо или прекалено ниско, опората в лумбалната зона няма да е оптимална. Препоръчва се в седнало положение ролката да се постави в областта на кръста, точно над линията на колана.

Лумбалните подложки McKenzie са с различна дебелина, форма и плътност, което ще Ви позволи, с помощта на вашия терапевт да изберете най-подходящата за Вас подложка спрямо стола или седалката и спрямо индивидуалните особености на естествената извивка на гръбначния стълб.

Оригиналната кръгла лумбална ролка McKenzie® е първата направена в света лумбална ролка! Робин Маккензи напразно се е опитвал да намери възглавница за своите пациенти, която да осигури достатъчна лумбална опора, за да им помогне да останат без болка. През 1968 г. той проектира Original McKenzie Round Lumbar Roll и съпругата му Джой започва да ги прави на кухненската маса. Настоящата оригинална McKenzie Lumbar Roll е разработка на прототипа от 1968 г. и е лумбалната опора за избор на спортни личности днес, включително световната икона на НБА Леброн Джеймс.

Каталог на предлганите от нас лумбални подложки можете да видите ТУК

Кой е Робин Маккензи и какво представлява методът му, можете да прочетете ТУК

 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH