Защо да изберем оригиналните подложки на Robin McKenzie?

Лумбалните подложки на Robin McKenzie (познати в България и като лумбална опора, подпора) са проектирани специално за да осигурят стабилна опора за долната част на гърба и са ефективно средство за превенция на болки в гърба и кръста.

Гръбначният стълб има 4 физиологични извивки. В лумбалният дял се нарича „лордоза“. Когато седим за по-продължително време лордозата се изправя и това кара междупрешленният диск да се „измести“ в задна посока и да компресира нервно коренче. Компресията на нервното коренче провокира дискомфорт и болка. Поддържането на физиологичната лумбална лордоза с лумбална подложка ни предпазва от този проблем!!!

Правилната позиция на лумбалната ролка е от изключителна важност за поддържане на лумбалната лордоза и съответно за намаляване на болката в гърба и кръста. Ако ролката е поставена прекалено високо или прекалено ниско, опората в лумбалната зона няма да е оптимална. Препоръчва се в седнало положение ролката да се постави в областта на кръста, точно над линията на колана.

Лумбалните подложки McKenzie са с различна дебелина, форма и плътност, което ще Ви позволи, с помощта на вашия терапевт да изберете най-подходящата за Вас подложка спрямо стола или седалката и спрямо индивидуалните особености на естествената извивка на гръбначния стълб.

Оригиналната кръгла лумбална ролка McKenzie® е първата направена в света лумбална ролка! Робин Маккензи напразно се е опитвал да намери възглавница за своите пациенти, която да осигури достатъчна лумбална опора, за да им помогне в превенцията на болките по гръбначния стълб. През 1968 г. той проектира Original McKenzie Round Lumbar Roll и съпругата му Джой започва да ги прави на кухненската маса. Настоящата оригинална McKenzie Lumbar Roll е разработка на прототипа от 1968 г. и е лумбалната опора за избор на спортни личности днес, включително световната икона на НБА Леброн Джеймс.

Каталог на предлганите от нас лумбални подложки можете да видите ТУК

Кой е Робин Маккензи и какво представлява методът му, можете да прочетете ТУК

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH